3N, 1K

Cumartesi, Aralık 10, 2005

Karşıyım, Karşı....

Internet servis sağlayıcı firmaların 3 Kuruş reklam geliri almak adına kumar sitelerini promote etmesine karşıyım. Tüm üyelere mailing yaparak "Gel bak Türkiye'nin en iyi kumar sitesi burada" gibi bir mesajı iletmeleri bana hiç doğru gelmiyor.
Internette kumar oynamak isteyen zaten bu siteleri bir şekilde buluyor da, oynuyor da. Ama bunu iyi birşeymiş gibi kullanıcıya tanıtmak ve böyle bir şeye alet olmak doğru mu? Bir taraftan sosyal sorumluluk projelerinden bahsedeceksin, diğer taraftan insanları kumara teşvik edeceksin, bu akıl alır gibi değil.

Herkes yaptığı işin sorumluluğunu bilmeli ve ona göre davranmalı. O şirketin servislerine üye olan kullanacılar, bilgilerini böyle sorumsuzca kullanılması için vermiyorlar. "Sözleşmede yazıyor" v.s. gibi laflarla ancak kendilerini kandırırlar.

Son günler de Oyakbank'ın bir reklamı var oldukça hoşuma gidiyor ve bu ülkede gerçekten eksikliğini hissettiğimiz bir konuya çok güzel dokunduruyor. Bu duruma da çok uyuyor; "Çürükleri alta koymayan manavlar da var." diyor reklam ve ekliyor "İyiler her zaman kazanır." Reklam, "İşini iyi yapanlarla çalışın" mesajını gayet güzel veriyor. Müşterilerinizi aptal yerine koyduğunuzda maalesef, işinizi iyi yapmış olmuyorsunuz. O müşteriler işini kim iyi yapıyor, kim yapmıyor, gayet güzel görebilecek kadar akıllılar.

Bilgilerimizi sorumsuzca kullananları işlerini iyi yapmaya davet ediyorum. Eğer onlar işlerini iyi yapmıyorlarsa, işini iyi yapanlarla çalışmak da bizim işimiz.

C. Bülent Büyükaycan
Çünkü sizin de söyleyecek sözümüz var!...

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home