3N, 1K

Cuma, Kasım 25, 2005

KGS'deki muhteşem uygulama!

OGS ile ilgili hikayeleri bildiğinizi biliyorum ama ben size KGS ile ilgili başımdan geçeni anlatacağım. Bu ülkede bir şeylerin biraz olsun ileriye gittiğini sandığınız bir durumda ağzınızı açık bırakacak çok başarılı uygulamalar yapılıyor!

Öncelikle şunu söylemeliyim OGS'niz yoksa ve çok sık kullanmadığınız için almayı da düşünmüyorsanız mutlaka bir KGS alın. Özellikle tatil günlerinde köprü ve otoyollarda acaip işinize yarayacak. Kart için ücret de alınmıyor, geçiş ücreti için sizin belirlediğiniz miktarda parayı karta yükleyerek kullanıyorsunuz. Zaten buraya kadar herşey süper.

Beni şaşırtan, karta yükleme yapmak için OGS Satış ve Danışma ofisine gittiğimde karşılaştığım uygulama oldu, aynen anlatıyorum. Bilenler bilir orada bir Ziraat Bankası Şubesi var ve bir bankoda OGS ödemelerini alıyorlar v.s. ama KGS ile ilgili hiçbir bilgi yok sadece ve sadece OGS deniyor başka birşey denmiyor. O nedenle bankonun arkasındaki memura "KGS'ye yükleme yapıyor musunuz" diye sordum. "Evet" dedi ve hemen ardından KGS kartının arkasını çevirmemi istedi ve "tamam" dedi. Tabii ben neden böyle birşey yaptığını anlayamadığım için "Neden kartın arkasına baktınız" dedim. Memur şöyle dedi "Kartları 4 banka satıyor o nedenle hangi bankadan aldığınıza bakıyoruz, başka bankadan aldıysanız yükleme yapamıyoruz" NASIL YANİ? diyince memur kendinden çok emin bir şekilde "Anlamadınız galiba, Halk Bankası'ndan aldı iseniz Halk Bankası'ndan dolduracaksınız, bizden aldığınız için biz doldurabiliriz" dedi. Ben de dedim ki "Ben nasıl olduğunu gayet iyi anladım da nasıl bir uygulama olabiliyor onun mantığını anlayamadım".

Bu arada hemen yanımda da şöyle bir olay yaşandı. Bir vatandaş tüm evraklarını hazırlamış, parasını şeffaf dosyanın arasına koymuş OGS almak için beklerken, diğer memur atladı ve "OGS mi alıcan, OGS yok, aha oraya cama da yapıştırdık, OGS yok" dedi. Adam da sordu tabii "Peki ne zaman gelecek" memur "Valla biz bilmiyoruz, göndereceğiz dediler ama daha gelmedi"


Şimdi Istanbul'da araç sahiplerine bir şekilde OGS ya da KGS kullandırabilmeyi hedefleyeceksin, bunun için yatırım yapacaksın yani bir ton para dökeceksin (senin benim köprü otoyol paralarımla) ondan sonra da bunu teşvik edecek hiçbir uygulama yapmadığın gibi kullanmak isteyene ve kullanana da zorluk çıkaracaksın.


Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.


Gerisini sizin yorumlarınıza bırakıyorum, hakikaten söylenebilecek o kadar çok şey var ki.


C. Bülent Büyükaycan
Çünkü sizin de söyleyecek sözünüz var!...

27 Comments:

  • Evet bu gün bende aynı sıkıntıyı yaşadım. İşbankası kredi kartı çıkarmadan kgs vermiyor. Vakıfbank'ın elinde motosiklete uygun kart yokmuş. Birde şu Nakit kgs, kredili kgs durumu var. İşi zorlaştırabildikleri kadar zorlaştırmışlar. Nakit KGS de gerekli tutar geçiş yaptığınız an yüklü değilse kartınızda iptal oluyormuş!

    By Blogger G.E., at Salı, Nisan 18, 2006 12:40:00 ÖS  

  • ben kgs kartımı kullanıp gectigimde evime kacak gecişle ilgili mektup yollamışlar işbankasından ekstra cıkartım saatleri aynı olan gecişler oldugundan beni ikinci köprüye yolladılar elimdeki belgeleri aldılar iki ay oldu hala yanlışı düzeltmediler . KGS KULLANIYORSANIZ ARASIRA GİDİP KACAK GEÇİŞİNİZ VARMI DİYE BAKIN.

    By Anonymous Adsız, at Perşembe, Aralık 28, 2006 8:25:00 ÖS  

  • burası Türkiye bukadar salak şeyler ancak burda olur

    By Anonymous Adsız, at Perşembe, Eylül 20, 2007 12:09:00 ÖS  

  • Türkiyede kafası çalışan bi memur bulabilme oranımız nedir çok düşük neden. Üniversite mezunu kafası çalışan adam zaten hemen özel söktörde iş bulur az maaş alsada ilerleme şansı vardır ve rakibe geçip maaşını yükseltebilir terfi edebilir. Devlet dairesinde herzaman üzerine hiç bişey bilmeyen torpilli cahil müdür olarak geleceği ve 3 kuruş maaş alacağı için girmez.Hiç iş bulamayan tahsili iyi olmayan yabancı dili olmayan üniversite diye açık öğretim bitiren adamlarda aman devlet bana baksın diyenler bi yerde tanıdıkları olanlarda memur olur. Sende ondan sonra neden bu ülkede herşey yanlış ilerliyo diye düşünürsün. Ya düşünebiliyor musunuz metrobüs diye bişey icat ettiler otobüslerin dönüş yeri olmadığını çok sonra hesaplayıp hattı uzattılar.Bi yerde dönüş için köprü yaptılar değil otobüs 4X4 jeepiniz olsa karda zincirsiz orayı tırmanıpta dönemezsiniz. Bunları yapan adamların hepside mühendis gerisini siz düşünün.

    By Anonymous Adsız, at Pazar, Ekim 07, 2007 10:58:00 ÖÖ  

  • Benim 2 aracım var.Araçlarımdan birtanesinde OGS, diğerinde KGS kullanıyorum.Sırf eziyet çekmemek için otomatik ödeme talimatı verdim.Limitler belirlediğim değere düşünce kredi kartımdan otomatik olarak yükleme yapılıyor.Size şunu söyleyeyim burası Türkiye burada eğitim şart...

    By Blogger İMO, at Cumartesi, Mart 29, 2008 10:39:00 ÖÖ  

  • Bu KGS ve OGS iyi bir uygulama fakat sakatlıkları var.Bunu benim gibi sıradan vatandaş bazı kolaylıkları düşünebiliyorsa, kafadaki benden daha akıllı adamın daha kolay düşünmesi gerekir.
    Ben KGS mi doldurmak için neden banka veya körüye gitmem gerekir.
    veya ben neden 25 YTL lik doldurmam gerekir ki vatandaş enayi karayollarımız çok akıllı.
    KGS yerine kredi kartına takılacak bir chip ile hem benim kredi kartımdam geçtiğim miktarca ücret düşer hem de ben doldurmak için köprüye veya bankaya koşmam gerekmez.veya kontür yükleme siteleri olur kredi kartı numaranızı verirsiniz ne kadar isterseniz yüklersiniz.
    Zaten bizim gibi geri kalmış ülkelerde az bilgililer çok bilenleri yönettiği için bunlarla karşılaşmaktayız. Saygılarımla yetkililere ve ilgilenenlere

    By Anonymous Adsız, at Pazartesi, Nisan 07, 2008 3:19:00 ÖS  

  • arkadaslar kgs ye ne gerek var akbil diye bişey var ama tabi elinde tutanlar yada ilgili kişilerde karanlık noktalar varkı biskuvi cikolata alabilityoruz ama kopru otoyollardan gecemiyoruz

    By Anonymous Adsız, at Cumartesi, Nisan 12, 2008 8:36:00 ÖS  

  • BUGUN BENZER BİR OLAY BASIMA GELDI ANKARADAN İSTANBULA GELDİN KARTIMDA 8 YTL BAKİYE VARMIŞ AMA ARACI TEK BASIMA KULLANMADIĞIMDAN BAKIYEDEN HABERİM YOK.YETERSİZ BAKIYE DIYE UYARINCA GIŞEDEN CIKIP TCK NNA YÖNELDIM FAKAT GOREVLI ARKADAŞLAR IZINSIZ GECIŞ YAPTIGIMI SOYLETIP CEZA ODEMEM GEREKECEGINI BELİRTTİLER.ÇÖZUMDE SUYMUS EGER YETERSIZ BAKIYE YAZISI GORURSENIZ ARACINIZLA GISEDEN GECMEDEN GERI GIDIP NAKIT GISESINDEN ODEME YAPACAKMISIZ .NASIL OLACAKSA ???....

    By Anonymous Adsız, at Pazartesi, Mayıs 12, 2008 12:14:00 ÖS  

  • Aynı abuklukların özel bankalarımıza da sirayet etmiş olması işi daha da vahim kılıyor. Ne zamandır aracıma OGS veya KGS almak istiyordum. Ama Ziraat Bankası’na gitme zorunluluğu nedeniyle almıyor özel bankalarda da satışa sunulmasını bekliyordum. Günlerdir Garanti Bankası’nın internet şubesinde reklamını görünce nihayet bu işi kolaylaştırmışlar diyerek maaşımın yattığı arka sokaktaki şubeye telefon ettim ve alıp alamayacağımı sorudm. Ruhsat fotokopisiyle gelip alabileceğim söylendi. Ancak şubeye gittiğimde de o şubenin yetkili olmadığını sadece belirli şubelerin yetkili olduğu söylendi. Yani Ziraat ya da Garanti fark etmiyor. Ayrıca başka bankadan alınan OGS ya da KGS’yle başka bir bankadan dolum da yapılamıyormuş. Saçmalık saçmalık üstüne… Hem şu da ayrı bir vahim durumdur ki kendi ödediğimiz vergilerle yapılan yol ve köprülerden yine para ödeyip geçmek zorundayız ve o parayı ödemek için bile bir o kadar çile çekiyoruz? Devletin verdiği her hizmete para ödeyeceksek neden bizlerden vergi tahsil edilir ki?...

    By Anonymous Adsız, at Çarşamba, Mayıs 14, 2008 12:29:00 ÖS  

  • tesadüfen yorumları okudum ancak kgs.de bankalarca uygulanan ve çoğu müşterinin bilgi ve haberi olmayan bir olay var.(benim başıma geldi)benimde iki aracım var.biri ogs.li diğerinde kgs.var zira o aracımla çok az geçiş yapıyorum yılın yarısınıda istanbul dışında kartı kullanmadan geçiriyorum.kartın alış tarihi 2005 alınan banka işbank.bu süre içinde üç kere sms.ile, kullanım hakkınız limitin altına düşmüştür kartın iptal olmaması için şubeye gelin mesajı aldım.ilk iki uyarı sonucu bankaya gidip para sabit limit kadar para yatırdım.son gidişimde (mayıs 2008)30 ytl.yatırdım makbuzumu alırken memur sizin ayrıca 160 ytl.borcunuz var dedi.nasıl olur derken yetkili memurla görüştüm.ekstreler vs.fazla uzatmayayım.meğerse kgs.alırken bir ek hesap açılırmış.ama bu ek hesap (yanıltıcı bir sıfat ) aslında kredi hesabıymış.buda her kart sahibine 150 ytl.uygulanırmış.sizinde bundan haberiniz olmadığından bu kredi kullanılıp ve takviye edilmedikçe size faiz uyguluyorlarmış.
    kıssadan hisse; kgs.kullanıcıları bankanıza gidip araştırın yoksa faizler eklene eklene köprüyü geçermiş....

    By Anonymous Adsız, at Cuma, Mayıs 16, 2008 11:14:00 ÖÖ  

  • merhaba kgs de limitim bittiği halde geçiş yaptım plalaya herhangi bir borç görünürmü yoksa kartı tekrar dolduduğumda oradan düşülürmü şimdiden sağolun

    By Anonymous Adsız, at Pazar, Ağustos 31, 2008 7:12:00 ÖS  

  • OGS merkezden kontrol yaptırmanızı tavsiye ederim, ceza yazılabilir. KGS maalesef OGS gibi değil. OGS'ye kayıtlı araçla OGS'siz geçiş dahi yapsanız o geçiş için herhangi bir ceza yansıtılmıyor. KGS bu şekilde çalışmıyor, sorun olabilir.

    By Anonymous Adsız, at Pazar, Ağustos 31, 2008 9:18:00 ÖS  

  • MERHABA BEN DEVLET MEMURLARIYLA İLGİLİ BİR ŞEY YAZMADAN GEÇEMİYECEĞİM.2008 MODEL ARABAMI MART AYINDA ALDIM ANCAK İŞLER YOLUNDA GİTMEDİ EKİM AYINDA SATMAK ZORUNDA KALDIM.VERGİ DAİRESİNE GİTTİĞİMDE ARACIN PLAKASINA 2005 YILINDAN BORÇ ÇIKTI.BEN ANLAYAMIYORUM.BU PLAKAYI KULLANAN VATANDAŞ SATARKEN BORÇ GÖRÜNMÜYOR DA BENİM SIFIR KM ARACIMA NASIL ÇIKIYOR.BU VERGİ DAİRESİ MEMURLARINI EĞİTİMDEN Mİ GEÇİRİRLER TEKRAR OKULA MI GÖNDERİRLER ONU SAYGIDDEĞER DEVLET BÜYÜKLERİNE HAVALE EDİYORUM.BU ARADA BEN 40 YTL Yİ ÖDEDİM.SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.ALLAH DEVLET DAİRESİNE DÜŞÜRMESİN.

    By Anonymous Adsız, at Perşembe, Ekim 30, 2008 3:07:00 ÖS  

  • Garanti bankasına hesabım orada olduğu için KGS almaya gittim. Ancak minimum 10 YTL aylık otomatik yükleme talimatı ile sattıklarını söylediler. Bunun KGS nin mantığına ters olduğu düşünceme hak vermelerine rağmen uygulamanın bu şekilde olduğunu belirttiler. Halk bankası kredi kartı olarak düzenlemiş KGS yi....
    Ziraat bankasında ise 50 kişiyi beklemek gerek sıra gelmesi için...
    Benim anlamadığım KGS gibi hayatı kolaylaştırmak için düşünülmüş bir hizmet nasıl bu kadar amacından uzaklaştırılıp insan eziyet hale getirilibiliyor bu ülkede. En kolay şekilde nasıl KGS edinebilirim?

    By Blogger kurtova, at Çarşamba, Şubat 25, 2009 10:47:00 ÖÖ  

  • ya bu devletin çoğu kuruluşunda böyle bu memurlar adamı illahlah ettirdiler.nefret ediyorum devletle ve memurlarıyla iş yapmaktan sırf bu yüzden heryer özelleşsin istiyorum.yazarken bile şuan tüğlerim diken diken oldu sinirden lanet olsun böle memurluğa

    By Anonymous umut, at Cuma, Temmuz 16, 2010 11:09:00 ÖÖ  

  • Normalde karşıya pek geçmediğimiz için kgs pek kullanmıyoruz. Geçenlerde işimiz oldu köprüden geçmek zorunda kaldık. İçinde biraz da fazladan bakiye bulunsun nolur nolmaz dedik ve 25 liralık yükletmek istedik. adam 50 tlden aşağı doldurulmadığını söyledi. 3,75'le gidebileceğimiz yola zorunlu olarak 50 tl ödemek zorunda bırakıldık, devletin her kademesi çete olmuş o gün daha iyi anladık.

    By Blogger Kubra, at Pazartesi, Ağustos 02, 2010 1:10:00 ÖS  

  • Bende dün gece çok zor durumda kaldım.. Normalde paralı otabanı hiç kullanmam ama girdik bir kere.. elimde halkbankın ve kgm verdiği kgs kartım vardı onlara güvenerek girdim gişeye, kartı uzattım halkbankasının manyetiği bozulmuş okumuyor ne yaptıysam okutamadım diğer kattımı çıkarttım okudu ama ondada bakiye sıfır neyse okuttum geçtim nasıl olsa gişe kenarında bulunan kgs ödemelerinden doldurturum dedim. tabi yolun sonu karanlıkmış bilseydim girermiyim... gişeye girmeden ödeme bürosuna gittim. kartı uzattım 50 tl dedi. oha dedim içimden 50 tl altında yükleme yapılmıyormuş öğrendim.. cepte 20 tl var yükleyin geçeyim dedim. olmaz dedi. peki ne yapcaam dedim oda ogs den kaçak geçişe yöneltti beni. sen geç 10 gün içinde ogs alırsan cezasını ödemezsin dedi. ne yapalım dedim mecbur geçeceğiz. geçtim ve bir daha otobana girmeme kararı aldım içimden. ve lanet okudum.

    By Anonymous Adsız, at Perşembe, Eylül 23, 2010 1:14:00 ÖS  

  • ben hala tek karttan otobüs, vapur, kgs, kredi karti gibi işlemlerin yapılabileceği uygulamayı bekliyorum :)

    By Anonymous Gündem, at Pazar, Ekim 24, 2010 10:01:00 ÖÖ  

  • Geçen hafta sonu benim de başıma geldi böyle bir durum. Hiç paralı otoyol kullanmazdım keşke de kullanmasaydım.
    - ne alıyourz geçmek için?
    - kart.
    - tamam alalım ne kadar?
    - bizden 50TL bankadan 30TL.
    - niye?
    - öyle.
    Sonuç olarak az para vererek aldık bankadan almaz olaydık. geri dönüşte;
    - bakiyeniz yok. Kartınız bankadan alınmış. bizden 50TL ye yeni kart alacaksınız.
    - niye? sordum bankadan alabilirsiniz dediler.
    - banka kapalı. bizde kendi kartımıza dolum yapabiliriz. bizden kart almalısınız.
    İşin en kötü yanı bunu başkası yapsa devlete şikayet edersin ama kimi kime şikayet edeceksin ki?? :(

    By Anonymous Adsız, at Perşembe, Haziran 09, 2011 1:16:00 ÖS  

  • I am here to help get your website off to a fantastic begin. Do not be 1 of these that wished they had done it far better the first time, then just take on the task, and cost, of starting more than. Your web site displays that which you and your business or hobby are all about.

    I'm ready to supply low-cost, user-friendly, custom made designed websites for a vast assortment of firms, organizations and teams.Additionally, it shouldn't price a fortune to obtain you started. I will support guide you through the procedure as well as alert you after i believe you could be finding in more than your head, or past your spending budget.

    Listed here are some hight top quality solutions for any resonable price:

    Front-End Development
    Custom web site design
    Affordable web site design
    E-Commerce website design
    Corporate Website Design
    Innovative website design
    Static Web Design
    Website maintenance
    Web site re-designs
    SEO Services
    Logo Design

    Please look around the site for further information about the [url=http://www.adrianbotea.com]freelance web designer[/url] services that I am able to offer and to see examples of websites that I have designed

    --------------------------------

    [url=http://www.adrianbotea.com/seo-services][img]http://www.adrianbotea.com/seo-moz.png[/img][/url]

    By Anonymous Adsız, at Salı, Ağustos 30, 2011 3:37:00 ÖÖ  

  • Sound hour, a construction troupe turned up to start edifice a obligation on the inadequate in lot.

    The [url=http://kamachu.000space.com/nmd.html]205715[/url] [url=http://limaimenapolnostu.edublogs.org/2012/11/28/shy-japanese-come-to-the-interview-wearing-masks/]6bp5q8lg[/url] [url=http://daclac.000space.com/jsd.html]209476[/url] [url=http://mios.my-board.org/odu.html]803658[/url] 194399 heir rhyme's nearest's 5-year-old daughter backup took an value in all the

    purposefulness moneyed on next door and pooped much of each date observing the workers.

    By Anonymous Adsız, at Perşembe, Kasım 29, 2012 4:49:00 ÖÖ  

  • Evenly matched hour, a construction fraction turned up to start erection a billet on the vacant lot.

    The 856058 [url=http://poa7.000space.com/usd.html]504729[/url] 175015 887841 4zv7p8ef successor people's 5-year-old daughter arise took an cry out forth in all the

    arrivisme successful on next door and drained much of each broad daylight observing the workers.

    By Anonymous Adsız, at Perşembe, Kasım 29, 2012 2:54:00 ÖS  

  • United times, a construction troupe turned up to start formation a edifice on the fragile lot.

    The [url=http://limaimenapolnostu.edublogs.org/2012/11/28/shy-japanese-come-to-the-interview-wearing-masks/]7sk8a8ow[/url] 597093 777328 738348 [url=http://masuher.exteen.com/20121129/in-poland-the-ukrainian-woman-arrested-tried-to-bribe-the-bo]7aw2x4yh[/url] children harmonious's nearest's 5-year-old daughter normally took an investment in all the

    rowing-boat growing on next door and dog-tired much of each lifetime observing the workers.

    By Anonymous Adsız, at Cuma, Kasım 30, 2012 4:45:00 ÖÖ  

  • As succinctly put by Avery Dulles[url=http://seahawksfootballstore.com/]Marshawn Lynch Authentic Jersey[/url]
    the Church[url=http://redskinsfootballstore.com/]Pierre Garcon Elite Jersey[/url]
    ;could not unite men of many nations into a well-knit community of conviction[url=http://www.jjwattjerseys.com/]Authenitc J.J. Watt Jersey[/url]
    commitment[url=http://www.torreysmithjerseys.com/]Torrey Smith Ravens Jersey[/url]
    and hope and could not minister effectively to the needs of mankind[url=http://indianapoliscoltsofficialstore.com/]Reggie Wayne Elite Jersey[/url]
    unless it had responsible officers and properly approved procedures [stress added] Tracking SoftwareAs you start writing articles[url=http://official49ersjerseystore.com/]Authentic Frank Gore Jersey[/url]
    and especially when you have been writing them for awhile[url=http://nikebengalsnflstore.com/]Authentic A.J. Green Jersey[/url]
    you will need a way to keep track of everything you've writteninfo
    His slogan was I Like Ike!I got that catchy slogan and the other slogans at 1840 William Henry Harrison: Tippecanoe and Tyler Too That was a very good slogan (Psst Wouldn't you rather cooperate than battle with life?2

    By Anonymous Adsız, at Cumartesi, Aralık 22, 2012 1:54:00 ÖS  

  • We [url=http://www.onlineroulette.gd]no deposit casino bonus[/url] obtain a corpulent library of utterly unconditional casino games in regard to you to monkey tricks privilege here in your browser. Whether you appetite to practice a table round plan or even-handed sample exposed a few new slots once playing for unfeigned in clover, we be undergoing you covered. These are the exacting still and all games that you can play at earnest online casinos and you can play them all representing free.

    By Anonymous Adsız, at Salı, Ocak 29, 2013 12:38:00 ÖÖ  

  • top [url=http://www.001casino.com/]free casino bonus[/url] hinder the latest [url=http://www.realcazinoz.com/]casinos online[/url] manumitted no deposit bonus at the leading [url=http://www.baywatchcasino.com/]bay anticipate casino
    [/url].

    By Anonymous Adsız, at Perşembe, Şubat 07, 2013 3:04:00 ÖS  

  • hvwoqxelw www.louisvuittonreplicbagsonline.com hmrhvwnse [url=http://www.louisvuittonreplicbagsonline.com]cheap louis vuitton bags uk[/url] tkxioamxp
    zpdpfmydt www.newdiscountlouisvuittonhandbags.com xoovwapvu [url=http://www.newdiscountlouisvuittonhandbags.com]louis vuitton luggage[/url] tbahdwxpv
    iuiztdvsn www.louisvuittonhandbagsdiscountsale.com aztfzlxis [url=http://www.louisvuittonhandbagsdiscountsale.com]louis vuitton wallet[/url] sjkfmxgyp
    jfxjacysd www.louisvuittonhandbagson-sale.com wkdvzdzoi [url=http://www.louisvuittonhandbagson-sale.com]discount louis vuitton handbags[/url] nuvcctazy
    vumsgnhxj www.louisvuittononsaleshoes.com goiydjaff [url=http://www.louisvuittononsaleshoes.com]louis vuitton bag[/url] ihyjujjsl

    By Anonymous Adsız, at Pazartesi, Mart 04, 2013 5:56:00 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home